Table of Contents
Dit is wanneer de meeste Zuid-Afrikaners zelf op vakantie gaan en vooral aan de kust (Kaapstad, Durban, St. Lucia etc) is het dan ontzettend druk. Rond deze tijd zijn wegen, grensovergangen, toegangshekken naar het Krugerpark etc. ook veel drukker dan normaal. En niet te vergeten, de prijzen voor bijvoorbeeld accommodaties zijn in deze periodes hoger.
De Kerst dagen vallen in de Zuid-Afrikaanse zomervakantie. De kinderen zijn dan 6 weken vrij. Zuid-Afrika in december is dus het hoogseizoen en tijdig boeken is aan te raden. Veel Zuid-Afrikanen vieren de Kerst dagen niet thuis, maar gaan op pad. Het Krugerpark, Drakensbergen en de kust zijn o. a.
Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië
Wat voor klimaat heeft Zuid-Afrika? Zuid-Afrika is een groot land en kent bovendien veel verschillende klimaatzones. Het land is op te delen in een tropisch tot subtropisch noorden en oosten, een semiwoestijn in het binnenland en opnieuw een subtropische strook bij Kaapstad die een bijna tegengesteld klimaat kent aan de rest van het land.
Vooral in de winter die loopt van juni tot september. De zomers zijn doorgaans natter dan de winters, behalve in de Kaapstad regio. Klimaat in Karoo en Bloemfontein De binnenlanden van Zuid-Afrika heten ook wel de Karoo. Het betreft een halfwoestijn met als grootste stad Bloemfontein. De dagen in de zomer zijn snikheet en droog.
Door de droge lucht is het er bijna altijd zonnig. In de periode tussen oktober en maart valt er heel sporadisch wat regen, vooral in de Kleine Karoo, die daardoor rond oktober altijd prachtig in bloed staat. Klimaat in Kaapstad In de Kaap waar ook Kaapstad ligt stroomt de zogenaamde Agulhas stroom.
De Kaap is dan ook natter dan de rest van Zuid-Afrika. Gemiddeld valt er in het gebied dat het uiterste zuidwesten van Zuid-Afrika omvat zo'n 1. 000 millimeter regen, iets meer dan in Nederland. De regen valt opvallend genoeg voornamelijk in de winter. Dit is in de rest van Zuid-Afrika anders.
De zomers zijn er zeer warm, zonnig en droog, een beetje vergelijkbaar met de zomers in Spanje of Griekenland. Klimaat in Durban en de oostkust De zomers van december tot april zijn aan de oostkust, en dus ook in Durban, erg heet en vochtig. In de Zuid-Afrikaanse winter rond juli is het er nog altijd warm en bovendien erg droog.
Al is dat doorgaans wel iets aangenamer in de Zuid-Afrikaanse zomer dan winter. De buien vallen in de zomer vooral in de avond of 's nachts. In totaal regent het er ogenveer evenveel als in Nederland, alleen in veel heftiger en daardoor kwantitatief minder veel buien. Klimaat Johannesburg en Pretoria De winters zijn in Johannesburg en Pretoria koel en kurkdroog (Sossusvlei).
In Pretoria is het doorgaans een paar graden warmer dan in Johannesburg. De zomers in beide steden zijn warm, met temperaturen bijna dagelijks boven de dertig graden. Het is dan echter wel veel vochtiger. De regen valt meestal aan het einde van de middag uit een knetterende onweersbui. Overdag is het vaak gewoon zonnig.
De temperatuur stijgt, zowel in zomer als in winter en de gemiddelde neerslag vliegt omhoog. Het klimaat wordt richting Nelspruit en Polokwane simpelweg wat meer tropisch. Tips voor een onbezorgde reis .
Pilgrim's Rest is een levend museum dat je terugbrengt naar de tijd van de goudzoekers. In 1873 vond Alec "Wheelbarrow" Patterson hier goud en al gauw zochten hier zo'n 1. 500 gelukzoekers mee. In 1971 werd de laatste mijn Bete Mine gesloten en daarmee kwam de goudkoorts tot een eind - Zanzibar.
Je hebt hier ook zelf kans op fortuin! Het Diggings Museum organiseert namelijk tours waarbij je in de Pilgrim's Creek naar aangeslibd goud zoekt. Pilgrim's Rest ligt in het noordoosten van Mpumalanga, aan de R533, op zo'n honderd kilometer van Nelspruit.
Een reis door Zuid-Afrika is het hele jaar door mogelijk! Zuid-Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat, en is in alle seizoenen geschikt als vakantieland, het heeft het gehele jaar door een aangenaam klimaat. Hoewel het een uitgestrekt land is, vallen de lokale klimaatverschillen erg mee. Let wel op dat de seizoenen ‘omgedraaid’ zijn ten opzichte van Nederland.
In de avonden, na zonsondergang, kan het best koud zijn. Rond zijn de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) koel en vochtig. Deze regio is over het algemeen iets koeler dan de rest van het land. Het is er dan relatief fris en het regent regelmatig. De zon komt ook regelmatig tevoorschijn, maar je kunt dan niet echt relaxen op het strand qua temperatuur.
De temperaturen aan de kust kunnen dan oplopen tot zo’n 30 graden en het is vaak heerlijk strandweer! en de wijnlanden in de omgeving komen in deze periode helemaal tot leven. In het noordoosten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in de omgeving van het , kan het in de Zuid-Afrikaanse wintermaanden (onze zomer) best koud worden! Het kan ’s nachts en ’s morgens vroeg dan zelfs tot het vriespunt dalen! Maar overdag wordt het weer snel aangenaam als de zon schijnt.
De beste reistijd om een safari te maken! In de zomermaanden (onze winter) wordt het hier erg warm en kan het door binnenlandse vakanties drukker en duurder zijn. Als je een rondreis door heel Zuid-Afrika wilt maken dan is de beste reistijd onze herfst en onze lente. Dit zijn de overgangsmaanden tussen zomer en winter (of winter en zomer); de maanden maart-april en september-oktober! Niet te heet, niet te koud en niet te nat.
Table of Contents
Latest Posts
34 Ideeën Over Dol Op Afrika - Reis, Afrika, Reizen
Rondreis Zuid-Afrika
De 9 Mooiste Plekken Van Zuid-Amerika - 27 Vakantiedagen.nl
All Categories
Navigation
Latest Posts
34 Ideeën Over Dol Op Afrika - Reis, Afrika, Reizen
Rondreis Zuid-Afrika
De 9 Mooiste Plekken Van Zuid-Amerika - 27 Vakantiedagen.nl